Wat is de prijs om uw plat dak te isoleren?

Hoeveel de isolatie van uw plat dak zal kosten is afhankelijk van de soort isolatie, materiaalkeuze en de totale te isoleren oppervlakte. Ook belangrijk is rekening te houden met de isolatiewaarde die wil worden bereikt. Hoe hoger deze waarde hoe dikker de isolatielaag zal zijn.

Wilt u graag uw plat dak isoleren, maar wilt u eerst een juiste indicatie van de prijs weten? Dan bent u bij PlatdakExpert aan het juiste adres. Bij ons kan u een gratis offerte aanvragen voor uw isolatieplannen die u binnen de week ontvangt. Natuurlijk zijn wij ook beschikbaar voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek om uw vragen over het isoleren van een plat dak en de prijs daarvan te beantwoorden. U kan ons steeds bereiken via bert@platdakexpert.be of het telefoonnummer 0475/35 27 10. Wij helpen u graag verder!

Wat zijn de prijzen voor isolatiemateriaal

De kunst bij het isoleren is een zo hoog mogelijke k-waarde te halen met een zo klein mogelijke dikte. Reken wel dat om de norm 2020 te halen een minimale k-waarde nodig is van 4.5. Bij een renovatie van een plat dak is de dikte van groot belang. Hoe dikker men namelijk gaat, hoe meer alle opkanten aangepast moeten worden. Het beste isolatiemateriaal met de minste dikte is PIR, waardoor deze bij een isolatie prijs/kwaliteit gezien de beste keuze is. Hieronder de meest gebruikte materialen waarmee men platte daken isoleert:

  • XPS
  • PIR
  • PUR
  • Taurox

XPS platen is het meest populaire isolatie materiaal. De voordelen van dit materiaal is dat ze een goede vochtbestendigheid heeft en licht van gewicht is. PUR of Polyurethaan wordt steeds meer gebruikt omdat ze zowel in plaat als schuimvorm beschikbaar is. Bovendien hebben ze een dikte tussen 8 à 12 centimeter wat vergelijkbaar is met een isolatiewaarde van 18 centimeter bij XPS. Taurox is een isolatie materiaal dat uiterst brandveilig is en goed beloopbaarheidsprestaties heeft. De meest gebruikte isolatie is PIR omdat deze de kleinste dikte heeft.

De prijs zal dus afhangen van de k-waardes en de nodige dikte. Ook de verwerking van de dakdichting varieert bij elk materiaal. Vandaag de dag gebruiken we PIR platen met aluminium cachering omdat dit prijs-/kwaliteitsgezien de beste resultaten geeft.

prijs voor isolatie

Hoe wordt een isolatiepremie bekomen

Een isolatiepremie kan men heel makkelijk bekomen. Nadat de isolatie van het dak is afgerond sturen we samen met de factuur de nodige ingevulde documenten voor een premieaanvraag. Deze dienen dan door u ingevuld te worden met enkele persoonlijke gegevens en vervolgens opgestuurd te worden naar Eandis. Ook kan er een premie aangevraagd worden bij uw gemeente.

Wat u kan verwachten van Platdakexpert voor uw isolatie

Bij PlatdakExpert.be werken we op een professionele, vlotte manier samen om zo een fantastisch eindresultaat te bekomen. Wij kunnen u helpen uw plat dak te isoleren, herstellen of renoveren tegen een goede prijs. Natuurlijk kunnen we ook van nul beginnen en naar uw wens een plat dak bouwen.

Natuurlijk zal een plat dak isoleren een prijs met zich meebrengen. Wij gaan altijd correct en eerlijk met onze prijzen om en werken op een transparante wijze. Hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan indien u kiest om met ons te werken. Ook kan u er altijd zeker van zijn dat er enkel gebruik wordt gemaakt van kwalitatieve materialen, en dat we dankzij meer dan 25 jaar ervaring elk project van een perfecte afwerking kunnen voorzien.

Vragen over de prijs van platte daken

Wilt u door professionals uw plat dak laten isoleren tegen een lage prijs, maar zit u met vragen of onduidelijkheden waardoor u twijfelt? Dat kunnen we oplossen. Bij PlatdakExpert.be hebben we de meest gestelde vragen die we tegenkomen in ons vak gebundeld en beantwoord. U kan deze samenstelling vinden op onze vraag- en antwoordpagina. Ook kan u ons natuurlijk persoonlijk contacteren indien uw vraag niet op deze pagina beantwoord wordt.

Gratis prijsofferte voor het isoleren van uw plat dak

Wilt u uw plat dak isoleren, maar heeft u graag een indicatie van de prijs? Vraag dan nu uw gratis offerte aan via onze offertepagina. U ontvangt van ons binnen de week een indicatie van de prijs van uw project. Ook voor andere vragen helpen wij u graag verder!

Voor een gratis offerte, een eerlijk advies en een correcte uitvoering,
dan bent u hier aan het juiste adres!

 

Neem contact op